1001 redenen om het niet te doen

Wie heeft ze niet?! Mooie dromen, ideeën over later, wensen voor een betere wereld, plannen over ooit, idealen om na te streven.

Prachtige beelden komen in je naar boven. Als dat eens waar kon zijn. Dat zou het einde zijn. Dan kom je tot je recht. Je voelt je top en hebt er zin in. Je kan bergen verzetten. Je gaat de wereld mooier maken. Je wilt niets liever dan dat.

Je hebt het in je en laat je door niets of niemand afleiden! Jij gaat het gewoon doen!

De realiteit

Totdat je denkt aan de realiteit. Aan jouw realiteit.

Tsja, de kinderen zijn klein, je partner heeft het momenteel erg druk, een oppas is kostbaar, je bent te oud, je zou kritisch bekeken kunnen worden door andere ouders, er is geen geld voor een opleiding, wat zal je familie ervan vinden, je gaat het vast niet redden, de investering wordt vast weggegooide energie…. Afijn.

Leeg

Weg droom, plan, idee….. weg talent en ideaal.

En je bent weer terug bij af… Herkenbaar?

Keuze

Welke optie kies jij?

1. Bedenk je 1001 redenen om niet te doen wat jij in je mars hebt (en ga je dus door zoals je gewend was)?

2. Bedenk je 1001 redenen om wel je talent in te zetten (en pak je nu pen en papier om een lijstje met je eerstvolgende acties te maken)?

Lijstje

En? Welke keuze maak jij?

Leiden de acties op jouw lijstje tot talent?

Wil je daar over doorpraten? Neem dan even contact met me op. We kunnen vrijblijvend kennismaken om te onderzoeken voor welke dilemma’s je staat. Het combineren van een nieuwe richting met je gezinsleven vergt een weloverwogen keuze. Ik help je daarbij graag!

We gaan zien welke stukjes droom we om kunnen zetten in realiteit. Welk talenten gaan we eerst aanboren. En hoe doe je dat terwijl je ook je verantwoordelijkheden neemt op andere vlakken?

Wij kijken dan samen naar hoe je wel succesvol kunt worden!

Ik lees graag je reactie hieronder!

2 antwoorden
  1. Ingeborg
    Ingeborg zegt:

    Ik kies voor optie 2, meteen daarna gevolgd door optie 1. Ik maak wel een lijstje, vol met acties en besluit daarna dat ik er nog niet aan toe ben om het leven radicaal om te gooien en dat ik wel heel gelukkig ben met hoe het nu gaat, en al m’n dromen en plannen moeten even wachten……..tot later als ik groot ben…………:-)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *