Nieuws over de PodiumWerkplaats

Klik hier


Co-werken op de PodiumWerkplaats

Hoe is het met jouw workload? Werk voor mijn klanten hou ik goed bij, maar werken aan mijn bedrijf schiet er dan makkelijk bij in.

 • Een klant belt op het moment dat je het wilt oppakken
 • Je weet niet goed waar te beginnen
 • Je denkt dat je het niet kan zonder hulp
 • Je vind je klanten belangrijker dan je eigen bedrijf
 • Het is zo overweldigend veel, dat je bij voorbaat stil valt
 • Je hebt last van uitstelgedrag

De online aanwezigheid van je bedrijf is belangrijk. Net als je opdrachten die de meeste tijd opsnoepen. De PodiumWerkplaats is jouw stok achter de deur om toch aan je online podium te bouwen.

PS Podiumwerkplaatsen organiseer ik niet meer maar 1 op 1 ga ik graag samen met jou aan de slag.

Pak je to-do-lijst. Welke taken staan daar al lange tijd op?

 • blog schrijven
 • foto’s voor je portfolio bij elkaar sprokkelen
 • nieuwsbrief afmaken
 • een plan maken voor dat nieuwe aanbod
 • productpagina’s website nalopen
 • een privacyverklaring schrijven
 • een video monteren
 • feedback op website verwerken
 • etc.

No more excuses

Kom naar de PodiumWerkplaats en je marketing-to-do-lijst slinkt. Aan de bak tijdens het co-werken in Dordrecht!

Tijdens de PodiumWerkplaats ga je aan de slag. Je gaat doen wat je jezelf beloofde. Tussen collega’s die hetzelfde doen. Dat helpt.

Praktisch

 • Het is van 9 tot 1 (inloop vanaf 8.45)
 • Voor zelfstandig professionals
 • Maximaal 4 deelnemers en een slapende hond
 • Je brengt je eigen laptop mee
 • Je brengt je marketing-to-do-lijst mee en gaat aan je eigen website/nieuwsbrief werken
 • Je rekent je eigen hapjes en drankjes af

Is er een programma?

Na een kort voorstelrondje begint onze co-werkochtend. Ieder gaat voor zich aan de slag. Werkend aan je eigen marketing-to-do-lijst.

Ik ben aanwezig en ga ook mijn eigen (te lange) to-do-lijst werken.

Natuurlijk kun je onderling afspreken elkaar feedback te geven of mee te denken.

Om 1 uur ronden we af en gaat ieder weer zijn eigen weg. Tenzij je nog wilt blijven hangen in die fijne werk-vibe en een heerlijke lunch besteld.

Wat als ik hulp nodig heb?

Wie weet zijn er collega’s die ochtend die je kunnen helpen. Ik kan zelf misschien ook even met je meekijken.

Wil je gebruik maken van mijn expertise en serieus aan de slag? Dan prikken we een extra moment voor een 1 op 1 sessie zodat jouw takenlijst écht af raakt.

Wat kost zo’n stok achter de deur?

Je rekent zelf je drankjes en hapjes af. Daarnaast kost de PodiumWerkplaats je 0 euro ex btw.

Gratis dus. Maar met een mits.

Als jouw afspraak om aan je marketing te komen werken, om wát voor reden dan ook, niet door kan gaan, stuur ik je een factuur van € 80,00 ex btw.

Jouw geld stop ik niet in mijn zak. Ik stort het door naar een ondernemer, in zwaar weer, elders in de wereld. Omdat ik een missie heb. Ik wil de wereld mooier maken.

Ik ben graag jouw stok achter de deur en ik doe dit om te voorkomen dat je marketing weer onder op je lijstje belandt.

Ik geloof dat als jij aan je marketing werkt, jouw talenten meer gezien gaan worden, meer mensen daar gebruik van kunnen maken en de wereld mooier wordt. Doe het!

No more excuses om niet aan je marketing te werken.

Graag gedaan!

Wanneer?

 1. 13 december 2017 
 2. 15 januari 2018 
 3. 15 februari 2018
 4. 23 maart 2018 
 5. 11 april 2018 
 6. 18 mei 2018 
 7. 29 juni 2018
 8. 29 augustus 2018
 9. 20 september 2018 
 10. 12 oktober 2018
 11. 7 november 2018 
 12. 29 november 2018
 13. 13 december 2018 
 14. 16 januari 2019
 15. 13 februari 2019
 16. 14 maart 2019
 17. 5 april 2019 
 18. 9 mei 2019
 19. 6 juni 2019
 20. 30/6 tm 3/7 PodiumWerk/KampeerPlaats
 21. 4 juli 2019
 22. 18 september 2019 bij Koning Koffie
 23. Dinsdag 29 oktober 2019 (VOL)

Inschrijven kan tot 4 dagen tevoren. De PodiumWerkplaats gaat altijd door.

* Passen bovenstaande data je niet? Mail me met een voorstel en we plannen de volgende PodiumWerkplaats op een moment dat jou wel past. NO MORE EXCUSES!

Nov. 2019 – Ik ben even gestopt met het organiseren van de PodiumWerkplaats (hier lees je meer). Wil je samenwerken aan je online marketing? Check deze optie.

Waar is het?

De PodiumWerkplaats vond de eerste 19 keer bij mij thuis plaats. Vanaf september 2019 verandert dat.

Het co-werken is op een steeds wisselende plek in Dordrecht met:

 • goeie koffie en lekker hete thee
 • wifi
 • op loopafstand van het station

Dit zeggen jouw collega’s over De Podiumwerkplaats

Ik vond het superleuk vanmorgen!! Heel fijn om allemaal van die enthousiaste mensen te ontmoeten en met elkaar te sparren en te werken! De verzorging was ook nog eens geweldig met lekkere theetjes, chocolade en een heerlijk soepje!

Ik ben helemaal enthousiast geworden en hoop er volgende keer weer bij te zijn.

Jouw keukentafel en de PodiumWerkplaats is een fantastische plek om te zijn, te werken en in contact te komen met anderen. Prachtig dat je dit aanbiedt!

Gisteren voor het eerst een PodiumWerkplaats meegemaakt. Omdat ik zelf nieuw ben in ‘ondernemersland’ is dit initiatief een goede en fijne mogelijkheid om collega ondernemers te ontmoeten. Ik heb kunnen ervaren hoe zij authentiek zijn in wat ze doen, hoe ze stappen maken op het gebied van klantenwerving, website verbeteringen enz. Heel inspirerend! Ik heb me al ingeschreven voor de volgende PodiumWerkplaats. Heerlijk om even gefocust te werken aan mijn onderneming aangevuld met de energie van Maaike en de andere ondernemers.

Ik vond het gezellig en nuttig om zo eens met andere ZP’ers samen te zitten. Te zien waar zij mee bezig waren, waar ze tegenaan lopen en daarover na te denken. Tegelijkertijd denken zij ook mee met jou en dat kan heel verfrissend werken. Het kan er toe leiden dat je je eigen blinde vlek beter onder ogen krijgt waarna je daar aan kan werken.

Je biedt een serieuze kans om met andere Zelfstandigen in contact te komen en dat is serious shit.

Gezellig met ‘collega’s’ een ochtendje werken. Net alsof ik weer op kantoor was. Oude tijden herleven. Productief geweest, zonder moeite.

Wat ontzettend leuk dat je de PodiumWerkplaats organiseert! Heel nuttig en inspirerend om met een aantal collega-ondernemers tijd te nemen om te werken AAN je bedrijf. Eindelijk eens de dingen doen die al zo lang om het to-do-lijstje stonden en daarnaast dan ook leuke gesprekken hebben, genieten van lekkere koffie en door jou gemaakte soep en elkaar, waar nodig, ook helpen. Dank je wel! En, de volgende keer ben ik er weer heel graag bij!

Wauw, wat is Maaike een opgewekte, gastvrije en fijne gastvrouw. We zaten met een leuke mix aan mensen (een pottenbakster/violiste, een aankomend coach en een grafisch verteller/illustrator. Een to do lijst of een focus voor de ochtend is wel fijn en dan kun je aan de slag. Echt wat voor elkaar gekregen in die paar uurtjes!
Bij het voorstelrondje vertel je wat je gaat doen en waar je eventueel hulp of input van anderen bij kunt gebruiken. Maaike heeft zelfs nog even meegekeken naar mijn website, in razend tempo allemaal toptips gekregen!
Voor herhaling vatbaar, tot de volgende. En Maaike: ontzettend bedankt dat je dit mogelijk maakt.

Ik wilde nog even laten weten dat ik afgelopen donderdag als heel prettig heb ervaren. Ondanks dat er minder uit mijn handen was gekomen dan ik had gehoopt, is er een begin gemaakt waar ik op verder kan bouwen. Het voorstelrondje (wat soms meteen een kleine brainstorm sessie werd), mensen om me heen waar ik indien nodig vragen op los kon laten, het gezelschap, de soep, allemaal helemaal geslaagd. Het was gewoon een hele relaxte, vriendelijke sfeer waar ik lekker een paar uur in heb kunnen werken. Ik kom zeker nog een keer langs.

Ik vond het ook heel gezellig, nuttig, inspirerend en fijn. Heel fijn.

Fijn dat ik er mocht zijn vandaag! Zo leuk dat je je huis op deze manier openstelt voor andere ondernemers. Ik voelde me heel welkom en vond het superfijn om met je te kletsen over het ondernemerschap. En bedankt voor de lekkere soep 🙂 Ik kom graag nog een keer!

Ik heb genoten van de input van jou en de anderen en ik heb ook nog nooit zo snel kunnen werken. Dank voor de hulp en zeker tot een volgende keer!

Ik wil absoluut aan je teruggeven hoe gaaf ik het vond. Die werkplaatsdag bij jou. Heerlijk om met anderen alleeen-maar-toch-samen aan het werk te zijn. En dat helpt je te focussen. Omdat je je onbewust toch meer committeert aan je eigen doelen in het bijzijn van anderen. Ik heb echt veel kunnen verzetten. Eigenlijk zoals je tijdens je studietijd in de UB altijd beter voor je tentamens kon leren dan op je eigen kamer. Dus dank, voor het initiatief en de uitnodiging. Ik kom graag nog een keertje.

Dank je wel, maaike, voor het bieden van deze super fijne podiumwerkplaats. Ik heb diverse -vervelende – klusjes geklaard en ging vol energie weer huiswaarts. Wat een energie én stille kracht hebben we zo met elkaar in beweging gebracht. Dank dank! Toffe collega’s zijn we op deze manier ineens als eenpitters.

Erg fijn om de werkweek in Maaike’s werkplaats te beginnen! Heerlijk om met pop-up collega’s te sparren over zichtbaarheid, koers en uitstraling. Maaike stelt haar huis én hoofd beschikbaar, en zorgt voor een relaxte setting waarin je lekker kunt werken aan je marketingdoelen. Voor mij betekende dat dat ik vantevoren al op een rij had waar ik aan wilde werken en daar ook daadwerkelijk in concentratie mee bezig was. Motiverend dat de anderen ook bezig zijn! Werkt veel beter dan alleen thuis achter je bureau. Vervolgens tijd genomen om elkaars werk van input te voorzien, fijn om te doen en een kadootje om te ontvangen! En dan werden we óók nog verwend met zelfgemaakte lekkernijen, wat een gastvrijheid! Voor herhaling vatbaar!

Ik vond het fijn om er weer bij te zijn!! Van mijn actielijstje is weinig terecht gekomen, but who cares :-). Sparren, intervisie, co-creeren en mastermind, het was het allemaal en bijzonder! Daar kan geen to-do-lijst tegenop! Wat een fijne collega’s!

Heerlijk gewerkt aan mijn project: nieuwe website. Heerlijk om ff te kunnen overleggen met mede ZZP’ers en uit te wisselen. Tussen de diepe concentratie door. Inspirerend zo met elkaar te werken aan onze eigen projecten. Aanrader dit

Een warme, en lieve ontvangst, niet te geloven zeg. En attent dat je nog even meeliep naar de station. Je pakt het zorgvuldig aan, helemaal hoe ik ook graag aan het werk ben. Fijn dat we ook samen naar elkaar site/nieuwsbrief hebben gekeken. Die inzichten en aanscherping kan je elkaar bieden in zo’n fijne sfeer. Dank je wel!

Heerlijk zo’n stok achter de deur via de podiumwerkplaats van Maaike. Een ochtend afspreken bij haar thuis om samen met andere gelijkgestemde ondernemers te werken aan onze eigen marketing to do lijst. Ik hou er van om regelmatig een andere inspirerende werkplek te zoeken. Het brengt creativiteit op gang en ik ontmoet weer eens leuke andere ondernemers. Wil je hulp dan kun je dat vragen. Is dat niet nodig ook prima. Door bij Maaike te starten met de acties van mijn marketing lijst had ik eind van de dag een nieuwsbrief en blog pagina af. Het gezellige huis, de lekkere koffie, thee en verse koek maken zo’n ochtend samenwerken extra prettig.

De podiumwerkplaats is een fijne inspirerende manier van samenkomen en ontmoeten van andere ondernemers. De gemoedelijke huiselijke sfeer en de kleine groep motiveert en zet aan tot actie. Door elkaars stok achter de deur te zijn was het voor mij een zeer productieve ochtend, waarin ik de feedback die ik kreeg van mijn ‘collega’s voor 1 dag’ gelijk toe kon passen. Verfrissend, activerend en verbindend!

Dankjewel Maaike voor de fijne ochtend! Ik hoop je gauw weer te zien.

Ik vond het echt erg fijn vanmorgen en heerlijk om even heel snel te kunnen sparren en meer inzicht te krijgen voor mezelf op bepaalde zaken.

Maaike ontvangt je gastvrij in haar huis. Biedt een plek voor stilte, gesprek en lekker werken. En vers gebakken koekjes! Wat heb ik veel kunnen doen. Dank!

Een waardevolle ochtend met ondernemers. Collega’s met een andere visie op ondernemen hebben mijn ondernemerschap verrijkt. Van mijn marketing-to-do-lijstje heb ik punten kunnen uitwerken en nieuwe items toegevoegd. Ook mijn expertise heb ik kunnen delen. Maaike schept een ontspannen zakelijke sfeer die uitnodigt om de uren op een eigen manier en samen goed te besteden.
Nogmaals dank voor je gastvrijheid!
Het was een mooie ochtend bij Maaike de Podiumbouwer, met een goede uitwisseling van ideeën bij koffie. Waardevol is dat, die inbreng van collega’s voor een dag. Goede input ook voor het uitwerken van een todo lijstje, daarna.
Groeten, Monique

Inspirerend, de Podium Werkplaats! Met elkaar kennismaken en delen, zéker ook werk doen (wat dat dan ook moge zijn) en genieten van de creatieve geesten, alle energie en… last but not least: Maaikes gastvrijheid! Het zet me aan tot actie. Dankjewel, voor herhaling vatbaar.

Weer fijn gewerkt aan mijn eigen marketing bij de podiumwerkplaats van Maaike.

Goed om buiten mijn eigen werkomgeving gefocused aan mijn eigen bedrijf te werken. Klanten komen toch altijd op eerste plaats. Dus hier even ‘quality time’ voor presta webbouw

Ook de dynamiek van het samen zijn met collega”s die ook met eigen marketing bezig zijn versterkt

Dit wordt een terugkerend werkmoment in mijn agenda

Ik werd vooral geraakt door het idee van geen tijd hebben om aan mijn eigen bedrijf te werken omdat ik ‘mijn klanten belangrijker vindt dan mijn eigen bedrijf’. Huh, wacht, wat? Klanten zijn toch het doel van mijn eigen bedrijf? Dat was mijn eerste reactie. Ineens zag ik dat ik niet verder kwam met mijn eerste opzet van mijn bedrijf omdat ik het nu al druk heb met mijn klanten. Ik roep altijd dat mensen me altijd mogen appen en mailen met hun vragen, maar nu besef ik dat ik ook tijd vrij moet maken voor het werken AAN mijn bedrijf. En niet alleen werken VOOR mijn bedrijf.

Dat vond ik het mooiste inzicht van deze ochtend bij jou, Maaike. Dat wordt voor mij de komende tijd een mooie opdracht om verder uit te werken. Want ik merk ook dat het online aanwezig zijn en vooral blijven belangrijk is en direct merkbaar.

Ik vond het ook waardevol om van andere ZP’ers te horen waar zijn mee worstelen, heel herkenbaar.

Het was een hele fijne ochtend waar ik contacten heb opgedaan en heerlijk door heb kunnen werken en mij niet heb laten verleiden tot andere zaken, die ik thuis had laten gebeuren.
Heel fijn en super effectief dus zo’n werk ochtend met andere colleges.

Dank je Maaike en graag tot een volgende keer.

Hoi Maaike, nog even een bedankje voor de super leuke en inspirerende ochtend met jou en de andere dames. Leuk om elkaar weer te ontmoeten en stil te staan bij belangrijke dingen.

PodiumWerkplaats in actie