Toestemming

Zeg ‘JA’ tegen de meldingen in je browser over je webcam en microfoon.

Je eigen gespreksruimte is beter, maar nood breekt wet

Videobellen it is.

Hoe richt je dat op een voor jou en je gesprekspartner fijne manier in. Een manier die misschien ietsjes van je fijne gespreksruimte nabootst. Al is het maar een fractie.

Wist je dat je kunt videobellen IN je eigen website?

In je website komt dan een videobelscherm. Je klanten gaan naar die plek in je site en treffen jou, nadat ze een wachtwoord hebben ingegeven, daar.

Handig, want zo:

 • help je jouw klanten in beweging te blijven;
 • neem je de sessie voor jouw klant op bij wijze van service;
 • laat je jouw klant in hun eigen veilige omgeving;
 • beperk je de reistijd voor jullie allebei.

Hoe ziet videobellen in je site eruit?

Hieronder zie je hoe het in de praktijk werkt (zonder wachtwoord natuurlijk). Test vooral even samen met een collega om te zien of het voor je werkt.

Je moet toestemming geven je webcam en microfoon te gebruiken. Het werkt het best in de internetbrowser Chrome. Heb je die nog niet? Download chrome hier.

Je kunt zelf een wachtwoord instellen zodat je gesprekken niet toegankelijk zijn voor toevallige passanten of klanten die op andere momenten sessies hebben geboekt.

Lees hier over de tool die hier is gebruikt en waarom Bits of Freedom dit momenteel de meest privacyvriendelijke manier acht. Hier lees je hoe die tool uit hun vergelijking komt.

Autoriteit Persoonsgegevens laat in deze vergelijking zien waar Jitsi veilig uitkomt.

Veel gestelde vragen

Als je JA zegt op de volgende vragen, werkt het voor jou:

 • Heb je een WordPress website?
 • Heb een ssl-certificaat/slotje op je site?
 • Heb je toegang als beheerder tot je website zodat je voor mij een login kunt maken?

Ja, maar dat is in principe niet nodig.

Je krijgt een mail met uitleg hoe het opgebouwd is. Mocht er in de toekomst iets veranderen, dan kun je dankzij die mail de nodige aanpassingen maken.

Nee, je hebt geen abonnementen of accounts elders nodig. In je website komt een extra plugin die kosteloos zijn werk doet.

Ik bouw het in met de videobelservice van Jitsi. Deze komt als één van de veiligsten uit de bus. Zie ook het onderzoek van Autoriteit persoonsgegevens.

In theorie wel. In de praktijk durf ik daar niet mijn hand voor in ’t vuur te steken.

Groepsgesprekken zijn niet altijd stabiel. Dit is inherent aan de techniek. Ook commerciële diensten hebben hier last van. Een paar tips die ik iedereen aanraad:

 • Zorg dat *alle* deelnemers goed internet hebben: goede wifi, of bekabeld internet. Eén telkens haperende of vasthangende deelnemer is voor iedereen enorm storend.
 • Deelnemers die dat niet hebben, (omdat ze bijv. op een gedeelde, of slechte verbinding moeten werken) kunnen een “low bandwith” modus aanzetten: alleen geluid, alle beeld uit. De app heeft hiervoor een losse knop, de web-interface heeft dit wat verder weggestopt. Dit helpt enorm; ook voor het aantal deelnemers: waar beeld soms al na de 5de deelnemer gaat haperen, is geluid-only makkelijk op te schalen naar 20+
  deelnemers.
 • Eén gebruiker met Firefox in een call, maakt het voor íedereen veel slechter. Dit is vrij technisch, maar totdat de verbeteringen bij Firefox zelf uitgerold worden, kun je het beste iedereen op Chrome/Chromium óf de app laten vergaderen.
 • Eén gebruiker met slecht geluid, veel achtergrondlawaai of een echo, maakt het voor iedereen heel rommelig. Mensen daarom uitleggen hoe ze moeten Muten, helpt de meeste bijeenkomsten enorm.

Nope, ik maak alles voor je in orde.

Stuur me een login en je hebt er geen werk aan.

Jitsi werkt vanaf de server met deze privacyverklaring.

Nee, dan hebben je deelnemers de app nodig en gaan ze uit je website weg.

Videobellen compliment Martine en Petra

Videobellen in jouw website kan

Ik bouw het graag in in je WordPress-website.

Je stuurt me een admin login voor je website en ik bouw het (z.s.m. maar in ieder geval binnen een paar dagen) voor je in.

Je krijgt een mail van me met uitleg en het voorbeelduitnodiging voor jouw klanten.

Wil je het samen doortesten zodat je beslagen ten ijs komt in je afspraak? Boek dan ook een sessie van een half uur erbij.

Inbouwen videobellen in jouw site: €65 excl. BTW

Inbouwen inclusief samen doortesten en persoonlijk videobel-advies: €100 excl. BTW

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.