Waarom ook jouw site een doelwit is voor hackers

Alhoewel je geen grote site hebt, je niet zou weten wat iemand er aan zou hebben om je site te hacken, toch loop je risico.

Vergelijk het met een vakantiehuisje. Stel, je bent de gelukkige eigenaar van een bescheiden vakantiehuisje. Op een droomplek. Ergens verscholen in de bossen, of op een stille plek in de duinen. Zo’n huisje waar je heerlijk alleen kunt zijn om te schrijven en uit te rusten. Zo’n plek waar je je dierbaren mee naartoe neemt om samen te zijn, te praten, te wandelen, te eten.

Zo’n plek waar behalve een tafel, stoel en bed niet veel meer nodig is.

Je zou de deur van t slot kunnen laten omdat er toch nooit iemand komt.

Doe je dat daadwerkelijk, dan kom je n paar maanden later in de problemen. Je treft er een wiet-plantage of xtc-lab aan. Je huisje is gehackt. Het is er zo stil dat niemand het heeft gemerkt en de beveiliging is waardeloos. De schade is enorm en je kunt het op niemand verhalen.

Zo kan het ook zijn met je site.

Juist omdat je er niet veel bent en omdat je beveiliging minimaal is ben je een gemakkelijke prooi voor hackers. Ze gebruiken jouw website en serverruimte om hun ellende uit te halen en jij draait op voor de problemen. In het gunstigste geval kun je het met een paar uur werk of een paar honderd euro oplossen.

Voorkom problemen en volg minimaal de stappen die ik hier (in n andere blogpost) beschrijf.

Dit maakte ik

voor jou.

Wil jij als zzp-er een sterk online imago en podium? Zo kan ik je helpen:

Fijne dag 👋