Een video in je nieuwsbrief verwerken? Makkie!

*** Een vervolg op dit blog lezen? Daarin leg ik uit hoe je video goed vertoond wordt via alle emailprogramma’s.  ***

Wat als je een video in je MailChimp-nieuwsbrief wilt.
Dat zal wel niet meevallen… denk je!

Maar geloof mij, dat valt alles mee.

Let op!

Zo doe je het.

Je zoekt de video dat je wilt invoegen in je nieuwsbrief.
Bekijk de link in je adresbalk en zorg dat je het gedeelte NA de / (slash) gebruikt
Kopieer deze letters en cijfers even naar je kladblok. Deze code heb je zo nodig.

youtube mailing 1

Dan ga je naar MailChimp en open je de editor. Plaats je cursor op de plek in de tekst waar je de video wilt hebben.

Plak daar onderstaande code. Vervang mijn aanwijzing door de letters en cijfers die je zojuist kopieerde.

*|YOUTUBE:[$vid=VervangDitDoorDeCodeDieBijJouwFilmpjeHoort]|*

youtube mailing 2

Save de boel en je bent klaar!

Makkie weer he?

PS: Als je dit verder wilt verfijnen of uitdiepen, kijk dan in deze merge-tag cheatsheet van MailChimp zelf!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit maakte ik

voor jou.

Wil jij als zzp-er een sterk online imago en podium? Zo kan ik je helpen:

Fijne dag 👋

2 antwoorden
  1. Miriam van Gorp zegt:

    Ik heb een vraagje over het effect van het invoegen van deze embedded codes in mailing van mailchimp. Op de mobile versie van de nieuwsbrief werkt dit niet! Is er een manier om ook op de mobile version van je nieuwsbrief dit youtubefilmpje te embedden en zoniet hoe los ik dat op een andere manier op. Ik zou het zeer op prijs stellen als iemand mij hiermee zou kunnen en willen helpen. Ik kan er nl. helemaal niet van vinden op internet.

    • MaaikePodium zegt:

      Goeie vraag Miriam, het klopt dat het soms niet lekker loopt. Mailprogramma’s en zeker die op mobiel, zijn ontwikkeld voor email en hebben maar weinig extra mogelijkheden. Ik ga in mijn volgende blog (later deze week) uitleggen hoe ik het zelf voortaan oplos, hoop dat je daar wat aan hebt!

Reacties zijn gesloten.