Nieuwsgierig? Dan ben je op de juiste pagina.

Dit zijn de FAQ’s, de meest gestelde vragen. Klik op de vraag om mijn antwoord te lezen.

Nee, je hebt niet per se een website nodig. Er zijn voorbeelden van goedlopende praktijken zonder online uitingen.

Maar ik denk dat een online plek, waar je jouw bedrijf kunt laten zien, belangrijk is. Je kunt daar je kennis delen, je producten aanbieden, je bestaande klanten aan je binden en nieuwe klanten prikkelen.

Zie jouw website als een aantrekkelijk ingerichte etalage.

Alleen als het bij je past. Want alleen dan kun je het volhouden.

Sociale media kunnen je helpen om je boodschap te verspreiden. Ze ondersteunen je website. Je kunt bijvoorbeeld je blogs op verschillende platforms plaatsen. Op Twitter vragen beantwoorden.  Of contact leggen met interessante collega’s. Of nieuwtjes verspreiden als service naar je vrienden of volgers.

Je kunt er jezelf laten zien zodat mensen je alvast leren kennen.

Een website is er vanaf 10 euro. Net als een vakantie. Die kun je ook boeken vanaf 25 euro. Maar dan kom je terecht in het allerlaatste kamertje van het allerlaatste hotel. Ik wil niet denken aan het ontbijt dat je voor die prijs krijgt… Dat kan ook zo met websites. Maar niet bij mij.

Als je bij mij je website laat bouwen is dat een traject van meerdere weken, opgebouwd in fases. Je kunt kiezen voor een website zonder poespas. Of een website met meer functionaliteiten, zoals een ingebouwde agenda, een download-mogelijkheid voor je e-book. Die kost meer tijd en aandacht.

Vergis je niet in de investering in tijd die het traject voor jou meebrengt. Niet alleen is het belangrijk dat je mij voorziet van de juiste teksten en beelden, ook stemmen we regelmatig af en heb ik je feedback nodig.

Prijzen vind je hier!

Ja. Denk niet dat hij af kan zijn. Een website is nooit af. Het is geen folder die je op verschillende plaatsen neerlegt in de hoop dat hij gevonden wordt.

Een website blijft veranderen, net als jij. Je producten veranderen, je wilt er een afsprakenmodule in, je wilt dat klanten online kunnen betalen, je wilt je homepage omgooien omdat je merkt dat de vragen van je klanten veranderen, etc.

En, ondanks alle voordelen van WordPress, de techniek waarmee ik websites bouw, is er ook een nadeel. Dat is dat je hem, net als je telefoon en de apps die daarop staan, moet backuppen en updaten. Met regelmaat. Doe je dat niet? Dan loopt hij stroef, kruipen er hackers in en ben je verder van huis.

Je kunt het technisch onderhoud van je website natuurlijk ook bij mij kwijt.

Wat een nieuwsbrief je oplevert is lastig te meten. Net als veel van de je marketing-inspanningen. Bovendien hangt het af van het doel van je nieuwsbrief, de kwaliteit van je adressenlijst, de gekozen onderwerpregel, en meer.

Wat het je sowieso brengt is dat je weer ’top of mind’ bent.

Zie je mailing als een service naar je contacten waarbij je relevante informatie in hun inbox bezorgt.

Hier vind je een aantal van de klanten voor wie ik heb gewerkt.

Ik heb gewerkt voor mensen op 50 meter afstand en op 1200 km afstand. Mijn klanten zitten overal. Ik werk veel via e-mail, Zoom en telefoon.

Wel is het zo dat ik je graag eerst live ontmoet voordat we samen gaan werken.

Mijn klanten waarderen mijn vaart en gedrevenheid. Ze zijn blij met mijn directheid en feedback.

Lees hier hun eigen woorden.

Haha, wat een vraag! Nee, natuurlijk ben ik niet duur. Je betaalt me voor de waarde die ik toevoeg aan jouw bedrijf.

In principe maak ik een offerte zodat je weet wat je kunt verwachten tegen welke prijs. Ook werk ik met uurprijzen voor projecten die lastig vooraf te begroten zijn. Die prijzen tref je hier.

Voor jou ontwikkelde ik deze checklist met goeie tips om jouw site onder de loep te nemen. Die mag je gratis downloaden en toepassen.

Net als mijn blogs met tips en instructies. Doe er vooral je voordeel mee!

Ja en nee. Ik heb wel de juiste programma’s en kan eenvoudige ontwerpen maken. Zo heb ik een aantal logo’s gemaakt, folders en wat boekomslagen.

Ben je toe aan een compleet nieuwe huisstijl? Ik werk samen met Studio Neeltje die je daar voortreffelijk bij kan helpen.

Ja, dat kan ik.

Ik kan je helpen met de inhoud. Mijn ervaring als docent en pedagoog gebruik ik om je te helpen aan te sluiten bij het niveau van jouw lezers. Ik ben kritisch en zal je vragen stellen die je helpen om bij de essentie te blijven.

Ik kan je ook helpen met de opmaak. Je teksten worden prettig leesbaar door de juiste bladspiegel, kolommen, lettertype etc. Zodoende passen jouw e-book en trainingsmaterialen bij jouw huisstijl.

Als je wilt, maken we een 3d cover voor op je website.

En ik kan je helpen met het werven van deelnemers en de verspreiding van je e-book. Geen probleem!

Wat ik bouw is hip en verfrissend, soms degelijk en eenvoudig. Dat komt ook omdat ik luister naar wat bij mijn klant en diens doelgroep past. Ongetwijfeld heb ik mijn eigen stijl. Ik kan die niet goed omschrijven maar misschien herken je hem als je deze voorbeelden van mijn werk bekijkt: voorbeeld 1, voorbeeld 2, voorbeeld 3, voorbeeld 4 en meer.

Mooi! Ik ook. Natuurlijk is mijn website gehost op groene stroom. Als je wilt, de jouwe ook.

Ja. Als we samenwerken zul je merken dat je veel mail van me kan krijgen. Je ontvangt dan per onderwerp 1 email. Het kan dus zijn dat je in een uur opeens 10 e-mails van me hebt. Dat is voor mij fijn werken, zo zie ik niks over het hoofd. Laat je door die mails niet opjagen. Voor mij is het prima als je ze, 1 voor 1, op je dooie akkertje beantwoordt.

Andersom is het ook zo dat ik elke mail van je lees en indien nodig beantwoordt. Het kan zijn dat dat dezelfde dag is, maar vaker zul je ergens in de daarop volgende dagen een reactie van me krijgen.

Nee, dan ben je bij mij helaas niet aan het juiste adres. Er zijn collega’s die wel dezelfde dag of week op kunnen leveren. Ik kan en wil dat niet.

De projecten die ik draai vragen creatieve aandacht. Soms zijn er zaken waar een nachtje over geslapen moet worden. Met de tijd ontstaan er mooie dingen. Dat moet je niet opjagen. Althans, dat is mijn ervaring.

Dan gaan we daarover in gesprek en dan komen we daaruit.

Nee!

Gelukkig niet zeg.

Ik heb fijne collega’s om me heen. Mensen die ik jou ook aanbeveel.

Namelijk:

Cora Verhagen – Creative Soul Solutions – voor marketing en visuele zaken

Elisabeth Griffioen – De VideoVakVrouw – voor zakelijke persoonlijke video

Sonja van Vuren – Soncere – voor menselijke zoekmachineoptimalisatie

Chantal Coolsma – Webpressed – voor waar mijn technische webkennis tekort schiet

Op welke vraag wil jij nou wel eens antwoord?