Hoe kom je aan klanten? Recensie van boek Kickass Content

Ik cancelde de bestelling bij de boekwinkel want Rutger zei me me een recensie-exemplaar toe. Tof he?

Het viel op de mat, vlak voor ik op werkvakantie ging. Perfecte timing!

Eenmaal op mijn bestemming, met een pot thee en mijn notitieboekje in de aanslag begon ik te lezen.werkvakantie

Waar gaat Kickass Content over?

Het boek is voor ondernemers. Het gaat over wat je moet doen om onder de aandacht te komen bij nieuwe klanten.

Het gaat over jezelf laten zien. Over je laten leren kennen. Rutger bespreekt waarom het slim is jezelf te laten zien. Hij helpt je aan een plan zodat je niet ‘zomaar’ wat doet.
Hij geeft je vervolgens honderden suggesties. Na de laatste pagina bruis je van de inspiratie en is het tijd voor actie.

Ja, dat is samengevat waarover Kickass Content volgens mij gaat.

Rutger en ik zijn het eens

Ik ben het op zoveel punten met Rutger eens. Als je klant van mij bent, weet je dat. Als je mijn blog leest ook (bijvoorbeeld deze en deze).

Je website is niet af als je hem live gezet hebt. Dan begint het pas.

Wat doe je dan nadat je site live gaat?

Je gaat content maken.
Content is de term voor blogs, nieuwsbrieven, facebook-posts en meer. Content kunnen teksten zijn, of beelden of video’s. Het kan gaan over jouw kennis, de geschiedenis van je bedrijf, over vragen van je klanten, over actualiteiten in jouw werkveld, etc.

Doordacht

Maar voordat je content gaat maken, wil Rutger dat je een plan maakt. Er is geen toverformule, nee je maakt een plan dat bij jou past. Alleen bij jou.

Bepaal waarin jij anders bent dan je collega’s in het werkveld. Wat is jouw -ste? Waarin bij je de beste, slimste, snelste, etc.?

Als je dat scherp hebt, begin je met het maken van content.
Want vanuit jouw plan met jouw -ste ga je aan de slag. Dat is jouw invalshoek voor content.

Veel content.

En vaak.

Begin klein

Alhoewel kleine stapjes fijn zijn. Begin klein. Zorg dat je het in de vingers krijgt en er lol in houdt. Leg je de lat te hoog, dan ga je onherroepelijk verzaken, raak je teleurgesteld in jezelf en verwaarloos je je marketing.

Rutger loopt in zijn boek per techniek of tool even met je mee. Hij legt je bijvoorbeeld uit wat je op je homepage moet zetten en waarom. Hoe je je blog aan gaat pakken. Hij loopt met je door je nieuwsbrief, door je Facebook-account en ook Linkedin. Hij heeft het zelfs over visuele content waaronder video.

Hij helpt je aan talloze nieuwe ideeën. Het zijn praktische ideeën voor blogs, nieuwsbrieven, video’s en linkedin-updates.

Belangrijker dan dat alles is dat ik hoop dat hij je de drempel over helpt, om te durven delen. Want alleen als jij deelt en jezelf laat zien, kunnen mensen je leren kennen. Alleen dan kunnen ze je gaan vertrouwen en vervolgens horen wat jij te zeggen hebt. Alleen dan kun jij jouw talent optimaal inzetten.

Wil je Kickass Content zelf lezen? Slim!

Bestel hem bij je lokale boekwinkel. De mijne levert supersnel! En zoals alle Nederlandse boeken, de prijzen zijn hetzelfde. Bovendien help je zo een lokale ondernemer.

Managementboek (aff.) heeft hem natuurlijk ook liggen.

Maar als je geduld hebt en je houdt van een gokje, dan kun je het boek ook winnen! Hier lees je wat je moet doen om Kickass Content te winnen (insturen tot 10 november).

Meer van dit?

Laat je e-mailadres achter en ik hou je onregelmatig op de hoogte.

Je ontvangt dan ook 10 vragen die je helpen aan een eerste (online) indruk als een pro.

Natuurlijk ben ik zuinig op je gegevens.

Over Maaike

Maaike is De Online Podiumbouwer. Sinds 2013 helpt ze zp-ers aan een sterkere websites, nieuwsbrieven en adviseert hen rondom online marketing. 

BESPAAR TIJD, GELD EN ENERGIE: Na de zomer écht werk maken van de kennis die je opdeed in al die webinars en trainingen? Help je online bedrijf in 3 maanden naar een hoger plan. 

Nog 3 plekken in de pilot.

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *