Hoe zorg je dat mensen de naam van je website goed onthouden – als je eigenlijk vindt dat Arie op de Open Coffee maar beter moet luisteren?

“Met een lange ij en een streepje”

Wat zeg jij als iemand je vraagt naar je website? Is het voor jou ook belangrijk om te benadrukken dat het nét anders is dan iemand denkt?

Hoe maak je het je websitebezoekers, in dat geval, makkelijk?

Bekijk de video (1.40min) of lees de transcriptie hieronder.

Moet jij je www wel eens voor iemand spellen?

Omdat je een lange of juist korte ij gebruikt in je domeinnaam? Omdat je een streepje gebruikt dat al of niet laag of liggend is?

Je vraagt daarmee die bezoekers een extra denkstap te zetten. En als er iets is dat ik geleerd heb over websitebezoekers is dat je het ze zo makkelijk mogelijk moet maken. Zonder na te denken moeten ze je site weten te vinden en daar vliegensvlug kunnen vinden wat ze zoeken.

Door in je domeinnaam eigenaardigheden te gebruiken, leg je een eerste drempel op.

Wil je die drempel vereffenen?

Overweeg dan ook de mis-gespelde variant te registreren zodat ook die potentiële bezoekers de weg naar jouw website weten te vinden.

Ga naar je webhost en registreer ook de versie mét de spelfout erin. Laat dat domein verwijzen naar het juiste domein en je bezoekers komen drempellozer bij jou terecht.

Laat je me weten hoe het lukt?

PS: Interesse hierin omdat je een nieuw bedrijf gaat starten en een goeie domeinnaam wilt kiezen? Bekijk de videoserie en in 5 stappen leg ik je uit hoe je een sterke domeinnaam kiest.

Dit maakte ik

voor jou.

Wil jij als zzp-er een sterk online imago en podium? Zo kan ik je helpen:

Fijne dag 👋