Hoe zorg je dat mensen de naam van je website goed onthouden – als je eigenlijk vindt dat Arie op de Open Coffee maar beter moet luisteren?

“Met een lange ij en een streepje”

Wat zeg jij als iemand je vraagt naar je website? Is het voor jou ook belangrijk om te benadrukken dat het nét anders is dan iemand denkt?

Hoe maak je het je websitebezoekers, in dat geval, makkelijk?

Bekijk de video (1.40min) of lees de transcriptie hieronder.

Moet jij je www wel eens voor iemand spellen?

Omdat je een lange of juist korte ij gebruikt in je domeinnaam? Omdat je een streepje gebruikt dat al of niet laag of liggend is?

Je vraagt daarmee die bezoekers een extra denkstap te zetten. En als er iets is dat ik geleerd heb over websitebezoekers is dat je het ze zo makkelijk mogelijk moet maken. Zonder na te denken moeten ze je site weten te vinden en daar vliegensvlug kunnen vinden wat ze zoeken.

Door in je domeinnaam eigenaardigheden te gebruiken, leg je een eerste drempel op.

Wil je die drempel vereffenen?

Overweeg dan ook de mis-gespelde variant te registreren zodat ook die potentiële bezoekers de weg naar jouw website weten te vinden.

Ga naar je webhost en registreer ook de versie mét de spelfout erin. Laat dat domein verwijzen naar het juiste domein en je bezoekers komen drempellozer bij jou terecht.

Laat je me weten hoe het lukt?

PS: Interesse hierin omdat je een nieuw bedrijf gaat starten en een goeie domeinnaam wilt kiezen? Bekijk de videoserie en in 5 stappen leg ik je uit hoe je een sterke domeinnaam kiest.

Meer van dit?

Laat je e-mailadres achter en ik hou je onregelmatig op de hoogte.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Je ontvangt dan ook 10 vragen die je helpen aan een eerste (online) indruk als een pro.

Natuurlijk ben ik zuinig op je gegevens.

Over Maaike

Maaike is De Online Podiumbouwer. Sinds 2013 helpt ze zp-ers aan een sterkere websites, nieuwsbrieven en adviseert hen rondom online marketing.

BESPAAR TIJD, GELD EN ENERGIE: Help je online bedrijf in 3 maanden naar een hoger plan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *