Eenmalige WordPress website onderhoudsbeurt - APK

Hoe krijg je je inbox leeg – zelfs als je een chaoot bent?

Mijn inbox is leeg.

Dat is vaker zo. Liefst elke dag. Het laten oplopen tot 20, 100 of 500 ‘belangrijke’ mailtjes dat doe ik niet meer. Want ik heb nu een systeem.

Een systeem dat zorgt dat ik overzicht heb en de leiding heb over mijn mail. Ik word niet meer geleid wordt door mijn inbox.

Hoe krijg je je inbox leeg?

Het systeem voor een lege inbox zit als volgt in elkaar:

Ik heb één todolijst. Die zit goed in elkaar. Dat leerde ik van Patty Golsteijn.

Alles (ja alles!) wat ik wil doen, staat op die lijst.

Die lijst is digitaal en in het systeem Remember the Milk. Ik heb het onderverdeeld naar categorie. In mijn lijst ‘klanten’ staan de afspraken die ik met klanten heb gemaakt. Ook als ik beloofd heb over 3 maanden een ‘stok achter de deur’ voor ze te zijn. Dus in mijn ‘thuis’ lijst staat dat ik de hond moet ontwormen met elk kwartaal een melding. In mijn ‘werk’ lijst staat dat ik mijn LinkedIn profiel op wil knappen. In mijn ‘marketing’ lijst dat ik mijn blogs nog eens netjes op Pinterest wil pinnen. Elke taak heeft ook een deadline en zo zie ik per dag wat ik wil doen.

‘Wat heeft dit met je e-mail te maken Maai?’.

Nou alles.

Voorheen opende ik mijn mail en begon ik te werken aan het mailtje met de meest prangende vraag. Ik hopte van het ene mailtje naar het andere en de uren vlogen door mijn vingers. Een paar uur geconcentreerd aan een project werken, was een hels karwei als er steeds mailtjes binnen kwamen die urgenter leken.

Nu open ik mijn mailbox. Pak ik een mailtje. Lees ik het. Besluit ik of ik het direct beantwoord, bewaar of delete. Kan ik niet kiezen uit 1 van die 3, dat gaat het op mijn todolijst en file ik het mailtje tijdelijk in de map *DOEN*. Als ik al mn mail op die manier heb doorgelopen, gooi ik mn inbox dicht en pak ik mijn takenlijst.

Via die lijst bepaal ik vervolgens hoe mijn dag eruit gaat zien. Niet mijn mailbox.

Meer van dit?

Laat je e-mailadres achter en ik hou je onregelmatig op de hoogte.

Je ontvangt dan ook 10 vragen die je helpen aan een eerste (online) indruk als een pro.

Natuurlijk ben ik zuinig op je gegevens en kun je je altijd eenvoudig afmelden.

Over Maaike

Maaike is De Online Podiumbouwer. Sinds 2013 helpt ze zp-ers aan een sterkere websites, nieuwsbrieven en adviseert hen rondom online marketing.

Stay safe

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *