Hoe deel je links op Instagram – zonder steeds de ‘link in bio’ aan te hoeven passen?

Links delen is lastig

Zit je op instagram? Wil je daar behalve een foto ook een link delen? Dan zul je hebben gemerkt dat links bij je posts delen lastig is. Links worden niet klikbaar en ook slecht te copy pasten voor je volgers.

Dat is de reden dat veel gebruikers ‘link in bio’ vermelden bij hun posts als ze je meer info willen geven via een link. 

Archief opbouwen

En als je dat vaker doet, is het handig als je een archiefje van links op kunt bouwen. Zodat lezers van posts die al wat ouder zijn, nog steeds de bijbehorende link kunnen raadplegen en niet alleen de nieuwste link. 

Als dit interessant voor je klinkt, dan kun je bijvoorbeeld een service als LinkTree gebruiken.

Hier maak je een account aan en vul je steeds de links aan. Je kunt je links eenvoudig beheren en voor bezoekers werkt het ook prettig. 

Goed voorbeeld

Wat ik zag bij collega’s van Buro Staal leek me ook slim. Zij hebben op hun website een LinkTree pagina nagemaakt en daarin bieden ze de belangrijkste links aan. Dat scheelt een extra app (en datahonger van die dienst) en je houdt alles in eigen beheer. Superhandig! Dank voor het goeie idee Rosanne!

Ik heb hun voorbeeld gevolgd en mijn eigen insta-linktree-pagina gemaakt > https://www.podiumbouwer.com/instagram. En voortaan als ik een link wil delen, voeg ik die toe aan deze pagina ipv aan mijn LinkTree pagina.

Gebruik jij links op insta en hoe deel je die met je volgers?

Volgen we elkaar al op instagram?

 

Meer van dit?

Laat je e-mailadres achter en ik hou je onregelmatig op de hoogte.

Je ontvangt dan ook 10 vragen die je helpen aan een eerste (online) indruk als een pro.

Natuurlijk ben ik zuinig op je gegevens en kun je je altijd eenvoudig afmelden.

Over Maaike

Maaike is De Online Podiumbouwer. Sinds 2013 helpt ze zp-ers aan een sterkere websites, nieuwsbrieven en adviseert hen rondom online marketing.

Stay safe

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *