Hoe deel je links op Instagram – zonder steeds de ‘link in bio’ aan te hoeven passen?

Linkjes delen is lastig

Zit je op Instagram en wil je daar behalve foto’s ook linkjes delen? Dan merk je dat linkjes bij je posts delen, lastig is. Een link is namelijk niet klikbaar en ook slecht te copy-pasten voor je volgers.

Dit is de reden dat veel gebruikers ‘link in bio’ vermelden bij hun posts als ze je meer info willen geven via een link. 

In hun bio zetten ze de link die ze in hun post benoemen. Handig, want de link in je bio is wél klikbaar.

Archief opbouwen

Maar wat nu als je vaker posts deelt waar je links bij benoemt? Dan is het handig wanneer je een archief van linkjes opbouwt. Leest je volger een post die al wat ouder is, dan is de bijbehorende link nog steeds te raadplegen en ziet je lezer niet alleen de nieuwste link. 

Als jij dit interessant vindt, dan kun je bijvoorbeeld een service als LinkTree gebruiken.

Hier maak je een account aan en vul je steeds de links aan. Je kunt je links eenvoudig beheren en voor bezoekers werkt het ook prettig. 

MAAR het kan slimmer!

Goed voorbeeld

Wat ik zag bij collega’s van Buro Staal leek me ook slim. Zij hebben op hun website een LinkTree pagina nagemaakt en daarin bieden ze de belangrijkste links aan. Dat scheelt een extra app (en datahonger van die dienst) en je houdt alles in eigen beheer. Superhandig! Dank voor het goeie idee Rosanne!

Ik heb hun voorbeeld gevolgd en mijn eigen insta-linktree-pagina gemaakt > https://www.podiumbouwer.com/instagram. En voortaan als ik een link wil delen, voeg ik die toe aan deze pagina in plaats van aan mijn LinkTree pagina.

Voordeel is dat deze pagina op mijn eigen site staat. Dit scheelt weer een externe service (met hun onstilbare datahonger).

Gebruik jij linkjes op Instagram en hoe deel je die met je volgers?

Volgen we elkaar al op Instagram?

PS: Bekijk ook deze video over hoe je een sterke basis aanlegt op Instagram.

 

Dit maakte ik

voor jou.

Wil jij als zzp-er een sterk online imago en podium? Zo kan ik je helpen:

Fijne dag 👋