Privacyverklaring voor websitebezoekers

15 mei 2018

Deze privacyverklaring is voor bezoekers. Deze is als je klant bij me bent.

Algemeen

Ik ben een tikkeltje wantrouwig van aard als het gaat om data verzamelen. Ik zal dus eerder iets voor me houden dan het te delen. En dat is helemaal zo als het om jou of jouw gegevens gaat.

Ik verwerk persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

Over 

Ik ben Maaike van Kempen. Ik doe zaken met je vanuit de eenmanszaak Maaike van Kempen Podiumbouw. 

Lombardstraat 46
3311 VL Dordrecht

Kvk 59704411

Ik heb verschillende handelsnamen geregistreerd; de online podiumbouwer, podiumbouwer, podiumwerkplaats. Wil je contact met me over jouw privacy? Mail me op maaike@podiumbouwer.com.

Welke gegevens verzamel ik

Op mijn website kun je je opgeven voor mijn email-tips en een cadeautje downloaden. De gegevens die je me dan verstrekt zijn

  • emailadres 
  • voornaam

Als je me benadert via mijn contactformulier stuur je me de gegevens die jij kiest. Waarschijnlijk je naam, e-mailadres en je telefoonnummer.

Met welk doel

Als je je emailadres achterlaat bij de download en om je in te schrijven voor de nieuwsbrief, gebruik ik je adres om je de nieuwsbrief te kunnen versturen en te personaliseren.

Als je me benadert via mijn contactformulier gebruik ik je gegevens om te reageren op je berichtje en je eventueel te helpen met de vraag die je stelt.

Door de gegevens aan mij te verstrekken geef je me toestemming om de gegevens voor bovengenoemde doeleinden te gebruiken. Ik verwerk jouw gegevens dus op grond van jouw toestemming, conform artikel 8 sub a Wbp.

Met wie deel ik je gegevens?

De persoonsgegevens zijn toegankelijk voor mij en voor niemand anders.

De gegevens voor de nieuwsbrief worden opgeslagen op de servers bij mijn nieuwsbriefprovider Mailchimp. Hiervoor heb ik een bewerkersovereenkomst gesloten met Mailchimp. Meer informatie over het privacybeleid van Mailchimp vind je hier (engelstalig): https://mailchimp.com/legal/privacy/.

De andere gegevens komen zonder tussenkomst van derden terecht in mijn inbox.

Doorgifte naar de Verenigde Staten

De servers van Mailchimp zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten. De doorgifte van deze gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Meer informatie over de doorgifte van gegevens naar de Verenigde Staten door Mailchimp vind je hier (Engelstalig): https://mailchimp.com/legal/privacy/.

Beveiliging persoonsgegevens

Mailchimp heeft voor de opslag van jouw gegevens passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat, zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken. Meer informatie over de beveiliging door Mailchimp vind je hier (Engelstalig): https://mailchimp.com/about/security/.

Verder wordt de website beveiligd met een SSL (Secure Socket Layer) certificaat. Dankzij SSL worden alle persoonlijke gegevens versleuteld en dus onleesbaar voor derden over het internet verstuurd. Een ander groot voordeel van dit SSL certificaat is dat er wordt gecontroleerd of de verbinding tussen jouw browser en mijn webserver niet onderweg wordt omgeleid naar bijvoorbeeld een server die in handen is van criminelen. Wanneer dit het geval lijkt te zijn, zal de SSL-beveiliging via uw browser een waarschuwing geven dat het SSL certificaat van onze website die u probeert te benaderen niet toebehoort aan de server die daadwerkelijk bezocht wordt.
Een SSL-verbinding is te herkennen aan de url in de webbrowser, die begint met https in plaats van http en wordt automatisch geactiveerd op deze website.

Voor mijn mailbox gebruik ik gmail. Lees hier hoe de privacy daar geregeld is.

Websitestatistieken

Omdat ik wil weten hoe mijn bezoekers de website gebruiken, zodat ik het gebruik van de website kan verbeteren, onderzoek ik de statistieken van deze website.

Ik gebruik daarvoor Matomo (voorheen Piwik) is een zelfgehoste dienst die geen ip-adressen registreerd. De gegevens staan op de webserver van mijn webhost Siteground. 

Met hen heb ik een bewerkersovereenkomst gesloten. Hier lees je de afspraken die ik met hen heb.

Links

Op mijn website en in mijn blog tref je her en der links naar externe websites, ook via knoppen zodat je informatie makkelijk kunt delen met jouw sociale-media-netwerk. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten De Online Podiumbouwer. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

Bewaartermijn

Ik bewaar je gegevens zolang je mijn nieuwsbrief wilt blijven ontvangen. 

Schrijf je je uit, dan worden automatisch je gegevens verwijderd uit het systeem. 

Verder

Je hebt recht op inzage, rectificatie en wissen van je persoonsgegevens.

Je hebt ook het recht om tegen verwerking bezwaar te maken.

Je hebt het recht op het intrekken van de toestemming van t verwerken van de gegevens. Ik stop dan met het bewaren van nieuwe gegevens die je indient. 

Als ik geen persoonsgegevens van je mag gebruiken, kan je helaas niet mijn nieuwsbrief ontvangen.

Stuur me een schriftelijk verzoek via email naar maaike@podiumbouwer.com en ik maak het eea binnen 4 weken voor je in orde.

Als je een klacht hebt over de manier waarop ik met je persoonsgegevens om ga, heb je t recht om te klagen bij autoriteit persoonsgegevens

Het verstrekken van je persoonsgegevens is niet verplicht. Zoals gezegd kan dit effect hebben op de dienstverlening die ik je kan bieden.

Wijzigingen

Het kan zijn dat ik wijzigingen in dit document aan moet brengen. Deze wijzigingen treden in werking per direct of op het dan aangekondigde tijdstip.

*dit document is opgesteld op de altijd gulle informatie die Charlotte Meindersma biedt, waarvoor mijn hartelijke dank.