Samen leren is leuk – over het intensieve contact met leergierige mensen

Bijgewerkt op 06-04-2020

Ik heb leuk werk. Want ik werk uitsluitend met leuke mensen. Dat is wat ik me heb voorgenomen en dat is wat ik doe.

Het werken met leuke mensen heeft een grote voordelen.

Samenwerken = leuk

Het maakt samenwerken zoveel makkelijker.
Het is zoveel makkelijker je creativiteit de vrije loop te laten als je met iemand bent die je leuk vind. Het is zoveel fijner om feedback te geven aan een leuk mens. Het is zoveel fijner om kritiek te krijgen van iemand die leuk is. Het is zoveel leuker om samen met een leuk mens trots te zijn op een eindresultaat. Dus ja, ik werk alleen maar met leuke mensen.

Waar ik veel plezier aan beleef de intensieve samenwerking. Bijvoorbeeld in de 1-op-1 sessies.

Het doel is dat zij van mij leren hoe ze het de volgende keer zelf kunnen. Zo werken we bijvoorbeeld aan het onderhoud en de inrichting van hun website, de ontwikkeling van een nieuwsbrief, hun LinkedIn profiel, de opmaak van hun documenten, de teksten in hun brochures etc. Ze doen zo kennis op waar ze later op terug kunnen vallen.

Uitdaging

Ik vind het een uitdaging precies uit te vinden waar iemand is en waar hij/zij naar toe wil.
Om te proberen het juiste tempo te vinden en de juiste volgorde.
Om precies aan te sluiten bij wat ze al weten en ze te motiveren om net dat stapje extra te zetten.
Om ze te helpen aan een succeservaring die smaakt naar ‘meer’.

En oh wat geniet ik als ik merk hoe gemotiveerd ze zijn en hoe snel ze leren.

En oh wat geniet ik als ik merk dat ze me zo vertrouwen. Dat ze me naast zich willen in hun leerproces. Dat ze durven te laten zien waar het schuurt. Dat ze durven trots te zijn als wel lukt wat steeds mis ging.

Ik leer van hen

Maar ondertussen leer ik ook zoveel van hen. Via hen eigenlijk, over mijzelf.
Ik merk wat ik wel en niet prettig vind en waar mijn interesse vooral ligt. Zo merk ik dat ik vooral energie heb om te werken aan iets wat ik vind kloppen. Wil je van me leren hoe je iets maakt wat ik eigenlijk troep vind en niet vind kloppen? Dan moet ik je dat zeggen want anders loopt het stroef. Liever help ik je aan iets dat wel klopt. Jouw boodschap in lijn met wie jij bent en wat jij wilt. Zodat jij er wat aan hebt, maar ook zodat ik er niet op leegloop.

Dat soort lessen leer ik door dit soort samenwerkingen.

samen leren is leuk

En soms leer ik ook dingen waarvan ik vind dat ik ze eigenlijk al had moeten weten. Zoals de betekenis van wysiwyg (als tegenhanger van plain-text).

Weer wat geleerd!

PS: Officieel heb ik een hekel aan het woord ‘leuk’. Het zegt net niks. Maar de ‘leuk’ die ik vandaag gebruik is meer dan een hol woord. Het is een combinatie van plezier en verbinding. Leuk!
PPS: 1-op-1 sessie boeken? Kijk hier even of bel me meteen

BewarenBewaren

Dit maakte ik

voor jou.

Wil jij als zzp-er een sterk online imago en podium? Zo kan ik je helpen:

Fijne dag 👋