Waarom krijg je zoveel spam op je website – als toch duidelijk is dat je geen interesse hebt in ‘sexy girls in your city’?

Ik weet niet wat het is, maar het is raak de laatste tijd. Verschillende klanten benaderen me omdat ze gék worden van de spam. Via hun contactformulier of gewoon direct in hun inbox.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen (of die ik voor je kan doen natuurlijk 😃).

Laat Akismet je helpen

Installeer en configureer Akismet om spam te weren uit de reacties onder je blogs. Om Akismet te installeren heb je een WordPress.com account nodig.

Hier vertel ik er meer over.

Voeg een extra hindernis toe aan je contactformulier.

Ik ben geen fan van het aanpassen contactformulieren. Toch heb dit 100 x liever dan die stomme memorieplaatjes waarbij je verkeerslichten moet aanklikken. Daarom adviseer ik je, voeg iets toe als

Welk getal is hoger, 2 of 8?

om geautomatiseerde spamberichten tegen te houden. Zo schrik je robots af met rekensommen ;-)

Zorg dat je e-mailadres niet zomaar te pakken is

Dan kunnen spammers hem helemaal makkelijk gebruiken. Met 1 eenvoudige zoekopdracht scannen ze ontelbaar veel websites en kopiëren ze alle emailadressen die ze tegenkomen.

Om te voorkomen dat jouw e-mailadres gekopieerd wordt kun je een plugin als email adress encoder gebruiken. Robots kunnen niks met je adres, maar je bezoekers wel.

Als je deze oplossingen niet nodig hebt, omdat je nauwelijks spam krijgt en ermee kan leven, zet ze dan ook niet in. Hoe minder plugins je website nodig heeft, hoe beter. En hoe minder hindernissen voor je bezoekers, hoe beter.

Hopelijk helpen deze opties je om je spammers te temmen!

Dit maakte ik

voor jou.

Wil jij als zzp-er een sterk online imago en podium? Zo kan ik je helpen:

Fijne dag 👋