Hoe je je verkooppagina sterker maakt – en hoe peuters je daarbij helpen? 👧👦

Als voormalig pedagoog zie ik gelijkenissen tussen peuters en websitebezoekers.

Weten welke? En weten hoe je daar je voordeel mee kan doen op je verkooppagina?

In deze video leg ik je uit hoe dat zit. (2.20min)

Transcript onder de video

Bezoekers op websites zijn als peuters. Ze zijn het middelpunt van hun wereld en verwachten dat alle aandachte er voor hen is. Ze hebben een korte concentratieboog en gaan recht op hun doel af. Ze zijn makkelijk af te leiden. Ze hebben weinig oog voor detail. Een overdosis aan indrukken kunnen hem bang maken. Behalve dat ze doelgericht als bulldozers kunnen zijn, zijn ze ook onzeker in die grote wereld en worden ze graag gerustgesteld door betrouwbare volwassenen. 

Jouw bezoeker is net zo. 

Eenmaal op het internet zijn we allemaal peuters. We willen wat we willen, we willen het snel, we willen geen frustraties daarbij. 

Nou valt erover te twisten of een frustratieloos bestaan goed is voor een peuter, of sowieso een mens. 

Maar op onze websites hebben we geen gelegenheid voor die opvoedkundige interventie. Daar willen we dat onze bezoekers ons leren kennen en vertrouwen. Daar willen we hen tegemoet komen. Daar leggen we hen geen strobreed in de weg, want dan zijn ze weg. Hup, kruisje kruisje, en ze surfen naar een collega van je. Waar ze wel hun weg kunnen vinden en hun zin krijgen.

Daarom deze tip.

Beperk je bezoeker. Niet teveel informatie. Niet teveel links. Niet te veel menu items. Maak het overzichtelijk en klein. 

Vooral op je verkooppagina. Je wilt dat je bezoeker daar een keus maakt. Om met jou te gaan werken of juist niet. Door je footer onder je verkooppagina te zetten, leid je je bezoeker af.

Haal je footer dus weg op de verkooppagina en doe je peuter, eh, bezoeker een plezier.

 

PS: Hier zie je hoe ik dat heb gedaan voor mijn aanbod voor webcoach-sessies.

Dit maakte ik

voor jou.

Wil jij als zzp-er een sterk online imago en podium? Zo kan ik je helpen:

Fijne dag 👋