Vooruitdenken over social media

Dit vlog is een reactie op de vraag van Janny Brusselers, de effectiviteitstrainer. Zij is iemand die slim en effect productiever werken tot in de puntjes beheerst. Haar vraag gaat dus ook over efficiënt werken met Social Media. “Hoe kan ik mijn Social media makkelijk automatiseren? Ik heb de tweets, links etc al klaar in een excel-lijst per maand en per dag, maar uploaden via csv met hootsuite is mij nog niet gelukt! Ik weet dat het sneller kan dan ik nu doe maar het ontbreekt me aan de juiste technische kennis ?”

We beginnen bij het begin. [onder de video vindt je het transcript]

Natuurlijk kun je ad hoc je berichten op social media posten.

Maar soms is het handig om vooruit te denken. Pak dan een middag en noteer welke berichten je zou kunnen gaan posten. Denk na over welke blogs je nog eens onder de aandacht wilt brengen. Maak een lijst met berichten en links. Denk na over de dagen en tijden waarop je wilt dat ze online zullen verschijnen.

Gebruik vervolgens een tool als Hootsuite. Je kunt daarin je social media activiteiten plannen en monitoren.

In de PRO-versie zit de functie om berichten in ‘bulk’ te uploaden. Je kunt een excel-sheet maken, maar dat loopt niet fijn. Maak liever een google-sheet en volg de technische stappen uit deze hootsuite-instructie.

Meer van dit?

Laat je e-mailadres achter en ik hou je onregelmatig op de hoogte.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Je ontvangt dan ook 10 vragen die je helpen aan een eerste (online) indruk als een pro.

Natuurlijk ben ik zuinig op je gegevens.

Over Maaike

Maaike is De Online Podiumbouwer. Sinds 2013 helpt ze zp-ers aan een sterkere websites, nieuwsbrieven en adviseert hen rondom online marketing.

BESPAAR TIJD, GELD EN ENERGIE: Help je online bedrijf in 3 maanden naar een hoger plan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *