Cor-Sandburg-Happy-Towels

Ervaring van Cor van Happy Towels (Biologische Hamamdoeken) over het samen opzetten en ontwikkelen van een nieuwsbrief

Lange tijd vond ik dat ik dit soort dingen zelf moest doen. Het stond al jaren op m’n To-Do lijst, maar ik kwam er niet aan toe, het opzetten van een maandelijkse nieuwsbrief.

Terwijl een nieuwsbrief zó belangrijk is voor je zichtbaarheid, vindbaarheid (SEO) en klantenbinding.

Superhandig dat jij het hebt gedaan anders had ik nog járen uitgesteld!

Ik heb een tijd trouw geblogd, maar op een gegeven moment is daar de klad in gekomen. Nu ik de nieuwsbrief maandelijks uitstuur, dwing ik mezelf om weer blogs te schrijven. Bloggen en een nieuwsbrief kun je natuurlijk heel goed combineren.

Toen we gingen samenwerken kreeg ik eerst een hele lange vragenlijst. Ik dacht: “Oei, nu moet ik nog steeds veel werk en tijd investeren.” Maar gelukkig viel dat mee. En het ging uiteindelijk heel snel en ik ben echt heel tevreden over het resultaat.

Ik zie duidelijk dat er vlak na het versturen van de nieuwsbrief een piek is in de bezoekersaantallen. Ik krijg ook leuke reacties en merk dat er andere mensen me willen interviewen of over me willen bloggen. Zo krijg ik weer exposure.

De ASN bank bijvoorbeeld heeft een duurzaamheidsplatform met een blog met 50.000 lezers. Gisteren hebben ze een mini-interview met mij online gezet. Ik weet niet of alle 50.000 lezers dit lezen, maar dat soort dingen zijn wel leuk. En dat is allemaal het gevolg van het bloggen en de nieuwsbrief.

Kijk, als je Coolblue bent, dan hoef je niet te mailen. Dan kent iedereen je al. Maar als je maar klein bent, dan ontkom je er niet aan als je zichtbaar wilt zijn. Met bloggen laat je zien dat je kennis van zaken hebt en dat geeft vertrouwen. Ik onderscheid mij van andere webwinkels door over mijn product te bloggen. Er zijn zoveel éénpitters en kleine bedrijven die moeite hebben om een klantenkring op te bouwen. Daar is volgens mij bloggen en een nieuwsbrief essentieel voor.