siepko-wenning-oceaanzicht1

Siepko Wenning van La Palma Oceaanzicht weet alles van het mooie eiland La Palma. Hij woont er al jaren en wandelt er graag. Daarnaast verhuurt hij er vakantiewoningen op de mooiste plekjes. Hij vroeg mij te helpen met het ontwikkelen van zijn nieuwsbrief.

Dit zegt hij daarover:

Ik ben totaal overtuigd dat een nieuwsbrief voor ons een positief effect heeft. Toch stelde ik het uit.

Je moet dit, dat, zus en zo, en omdat ik dan nog niet zo handig ben met een nieuwsbrief roept het weerstand op.

Achteraf is het eigenlijk vrij eenvoudig is als je maar weet waar de knopjes zitten.

Ik heb nu het gevoel, dat ik het meer in mijn dagelijkse werk kan plaatsen. Net als dat ik het blog bij hou of de website en Facebook. Zo zit ook de nieuwsbrief nu eigenlijk al in mijn werktaken.

Extra boekingen? Dat is niet mijn doelstelling eigenlijk.

Je wilt de gasten die bij ons geboekt hebben weer even herinneren. La Palma is een eiland waar mensen vaak weer terugkeren. Je wilt dat het weer in hun hoofd zit. Je wilt dat oceaanzicht dan weer vooraan in hun geheugen zit. Je wilt ze weer even bij het eiland betrekken.

Dat op het moment dat iemand hen zegt ‘ik wil op vakantie’ dat je klant dan zegt, ‘oh misschien is La Palma wat, want daar heb ik zulke goeie ervaringen mee’.

Ik zou niet weten voor wie een nieuwsbrief niet geschikt is eigenlijk. Of je nou kraanwagens verkoopt of schoenen verkoopt, je kunt jouw klanten met een nieuwsbrief steeds up to date bieden wat ze willen weten.

Het is een hele vrijblijvende manier om mensen die interesse hebben in, in dit geval in La Palma of vakantiehuizen, om de zoveel tijd te informeren.

Het is ook een manier om weer andere mensen te bereiken dan die ik bijvoorbeeld via Facebook, via mijn blog of andere sociale media bereik.

Ik denk ook dat het steeds belangrijker wordt vanwege het persoonlijk aspect. Mensen kennen wel Tui, Sunweb of Kras, maar niet Oceaanzicht. Daarom is het echte contact met gasten voor ons heel belangrijk.

Het is een belangrijke stap bij dat vertrouwen. Je bent benaderbaar en dat schept ook een band. Met mensen heb je een band. Met een groot bedrijf heb je niet een band.